Őszintebankos

Bízz bennem, és szinte ingyen költheted a bank pénzét!  

2017. augusztus 08. - a bankos aki őszinte

 

Te is azok közé tartozol, akik berzenkednek, ha meghallják a "hitel" szót? De van úgy, hogy mégis jól jönne havonta némi plusz pénzmag? Ha úgy ismernek téged, mint aki alapos, ügyes, pontos és megvan a magához való esze, akkor most egy értékes infót osztok meg Veled!

 

Korábbi cikkemben a bankkártyákról már szóltam pár szót, és ott említésre került a hitelkártya is, mely kétélű fegyver. Ha nem vigyázol, könnyen az erő sötét oldalán találod magad, de ha bölcs vagy, akkor Téged fog szolgálni, és nem Te őt!

 bizz_bennem.jpeg

De lássuk, miképpen szelídítsd meg, hogy aztán szinte ingyen használd a bank pénzét! Jó, hat tudod, hogy a hitelkártyán lévő pénz lényegében egy keretösszeg, amit a bank állít be a hitelkártya mögött lévő számlán. Ez nem a Te pénzed! Nem veszik le a fizetésedből, nem kell befizetned előre, nem a megtakarításaidból határolják el és nem terhelik meg érte az ingatlanodat. De mégiscsak egy hitel!

Szóval a bank azt mondja, hogy jó vagy nála mondjuk 100.000 forintra. Ezt csak úgy hozzád csapja, hogy használd egészséggel! És tényleg nem kell mást tenned, mint ezzel fizetned.

 

Hahó, itt álljunk meg egy szóra! Fizetned kell, tehát nem rohanni vele az ATM-hez és készpénzt felvenni! Miért?

Mert onnantól kezdve szép kövér hitelkamat ketyeg; no, meg a készpénzfelvételi díjjal is megterhelik a számlád! Tehát maradjunk bölcsen csak a vásárlásnál!

Így költjük a bank pénzét… A végtelenségig? Azt azért nem. Ha még emlékszel rá, az említett példámban 100.000 forintról volt szó, ennyit bocsát rendelkezésedre a bank. Tehát csak eddig nyújtózkodhatsz! Vagy… Vagy, ha letelik a bűvös harminc nap.

 mi_30.jpeg

Mi harminc? Negyvenöt!

Mindjárt kibogozom, várj egy kicsit! A hitelkártyád 30 napos periódusokat követ, lényegében ez egy hónap. Magyarán hónapról-hónapra Rád néznek, hogy miként állsz a pénzköltésben. Ilyenkor közli Veled a bankod, hogy mennyit költöttél, mennyi a tartozásod, és mennyit kell visszafizetned.

Ez utóbbira hagynak Neked 15 napot! Így jön ki a negyvenöt, azaz, így lesz a 30 napból negyvenöt. Érted?!

 

Szóval megkapod, hogy mennyi a tartozásod és ekkor válaszút elé érkezel. A pénzintézetek általában e tartozás 5-10%-át kötelezően előírják Neked, hogy fizesd be a már említett hitelkártya-számlára. Ha így teszel, könnyen az árnyékos oldalon találhatod magad, mivel a fennmaradó rész a 15 napos határidő leteltével elkezd kamatozni… Ha viszont a teljes tartozásodat visszafizetted, akkor egyenesbe kerülsz, nincs kamat, újra indul a játék a 100.000 forinttal 45 napig.

 

Hát, ennyi a nagy titok! Így tudod a bank pénzét a saját javadra fordítani több mint egy teljes hónapon keresztül!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszintebankos.blog.hu/api/trackback/id/tr2512717296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bradley 2017.08.17. 14:23:48

Minden szavad igaz.
A legjobb megoldás az, ha van egy normál folyószámlád, ahova a fizud jön (nem feltétlenül ugyan annál a banknál), és adsz egy csoportos beszedési megbízást, hogy a hitelkártya tartozásod onnan szedje be a (másik) bank havonta automatikusan, így tuti, hogy nem felejted el a határidőt.
Ez persze a régi "szép", magas kamatos korszakban érte meg igazán.
Amit kihagytál: egy csomó hitelkártyánál van vásárlásonként üzlettípustól stb. függő, különböző mértékű visszatérítés. Ezek jó beállításával még némi teljesen ingyen pénzhez is lehet jutni. Ha az ember ügyesen és türelmesen spórol, akár egy-egy nagyobb dologra (pl. műszaki cikk) is elég lehet, amit így nem a méregdrága áruhitelből kell megvenni.

Skywatcher 2017.08.17. 14:24:04

Érdemes lett volna még kibővíteni az infókat a százalékos visszatérítésről is. Ma már szinte minden hitelkártyánál érvényes, hogy 1-3%-ot visszakapsz havi vagy éves szinten a költéseidből. Tehát nem hogy csak a bank pénzét költöd, de még kereshetsz is rajta! Én pl igyekszem mindenhol az Amexemet használni, ahol elfogadják (rövidesen kivezetésre is kerül, de ez most mindegy). Ez egy alap, 1%-os visszatérítést ad, 1-2 helyen többet (Aldi, Libri, OMV, stb). Mivel a havi költésem 60-70%-át erről tudom fedezni (még a csekkeket, számlákat is erről fizetem!), ezért év végén több, mint 30ezer ftot térítenek vissza. Miután kritikusan odafigyelek, hogy határidőre minden hónapban visszafizessem az elköltött pénzt, és 0 ft az éves díja (akcióban volt mikor kötöttem), ezért gyakorlatilag ingyen, 0 ft költséggel szemben évente 30-50ezer között keresek vele. Ez azért nemsemmi.
Ugyancsak érdemes lenne egy listát készítened az ismert bankok főbb termékeiről, táblázatos módon, hogy lássuk, hol érdemes most kártyát kiváltani.
(ja, és számomra eléggé zavaró ez a nagybetűsködő, udvariaskodó tegeződés, de ez már eléggé szubjektív :) )

recsup 2017.08.17. 14:24:24

Kimaradt az írásból egy nagyon fontos előnye a hitelkártya vásárlásoknak: akár 4%-os visszatérítést is kaphatunk a banktól a vásárlások után. Azaz a bank pénze kamatozik nekünk nagyon jó hozammal.

NAR 2017.08.17. 14:24:57

A hitelkártya éves díjáról megfeledkezett az "őszinte" bankos...
süti beállítások módosítása