Őszintebankos

Viccelsz? Én nem… Vagy mégis?  

2017. augusztus 10. - a bankos aki őszinte

 

Anno, mikor még nem lehetett csak úgy adni venni a keményvalutákat (mint amilyen az azóta megboldogult német márka vagy a még mindig viruló, bár egyre hervatagabb dollár).  Szóval, amikor még szigorúan meg volt szabva, hogy mennyit tarthattál magadnál, vagy - ha szerencséd volt - mennyit vihettél külföldre, volt egy rövid vicc ezen közállapotokat kifigurázandó.

 

„Egy férfi a Lánchíd lábánál álldogál és fennhangon kiabálja:

  • DO-LÁ-RE-LÁ-DÓ!

Mire egy rendőr lép oda hozzá, és kérdője vonja:

  • Mit csinál maga itt ember?!
  • Ó én csak szolmizálok, biztos úr!
  • …”

 oszinte_bankos.jpg

Hogy miért is jutott most eszembe ez a kis történet? Mert a világ legközkedveltebb valutája jó ideje nem mutat erőt, és árfolyama folyamatosan csökkent az elmúlt hónapokban. Persze nem azt mondom ezzel, hogy most aztán rohamozd meg a bankokat és valutaváltókat dollárt vásárolni, bízva abban, hogy hamarosan ismét régi fényében tündököl majd a zöldhasú. De azért elgondolkodtató az is, sőt már-már vicces, hogy dollárodra is közel ugyanannyi, ha nem több kamatot kaphatsz egy-egy pénzintézetnél, mint forint betétedre.

No, mármost két lehetőség van. Az egyik, hogy már megvan a dollárod, amit remélhetőleg a mostaninál kedvezőbb forint árfolyamon vettél. Szóval kezedben a dollár, és akkor miért ne dolgoztatnád már egy kicsit?! Elő a ládafiából, porold le és szépen levegőztesd meg, hogy aztán fialjon neked minél többet! A másik lehetőség azok számára lehet járható út, akik kellő kockázatvállalási erőt éreznek magukban és nem félnek bevásárolni a jelenlegi árfolyamon, hogy lényegében a manapság bivalyerősnek tartott forint ellenében fogadva a betéti kamat mellett az esetleges árfolyamnyereséget is besöpörjék majd.

 

Sok ismerős jön, hogy az őszintebankos blogban adjak tuti tippeket. Én azt szoktam erre válaszolni, hogy csak azokat adok! Hogy viccelek-e? Miközben a forint betétek alulról veri az 1%-ot, addig a piacon megtalálható olyan betéti konstrukció is, amely dollárban kínál 1,5%-ot 12 hónapra!

A bejegyzés trackback címe:

https://oszintebankos.blog.hu/api/trackback/id/tr9912717312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása