Őszintebankos

Megvan a THM, jöhet a hitel? II. rész

2017. július 21. - a bankos aki őszinte

Ahogy ígértük, kis pihenőt követően ugorjunk neki az utolsó feladatnak. Kész vagy? Akkor nagy levegő… és tessék!

Tehát a harmadik sarkalatos kérdés, hogy mi van ha a bank is kér valamit cserébe? Hogy mit? Tudod, hogy mire gondolunk ugye? Hát persze, valami nagy értékű, és értékálló dolog, mint családi ház, lakást, stb. egyszóval jó ha van valamilyen ingatlanod. Ám még ez sem feltétlenül elégséges, mert ha már másik hitelhez felhasználtad, és az a hitel még nincs teljesen visszafizetve, akkor nem tennénk nagy téteket arra, hogy új hiteledhez a bank elfogadja majd. Jobb, ha tiszta az a tulajdoni lap. A hitel mellett, egyébként sokan elfeledkeznek kisebb-nagyobb közmű hátralékról, közös költségről, amit egy idő után lelkesen ráterhelnek tulajdonodra, és ez talán még rosszabb, mintha csak hitel lenne rajta, mivel azt is megmutatja, hogy nem igyekszel a havi kiadásaidat időben rendezni. Mielőtt félreértenél, nem csak az a hitel számít, amit adott lakás, vagy épület megvásárlására, építésére felvettél, hanem az is amihez, mint zálogtárgy Te felajánlottad azt. Például ha kedves Mamáék vettek lakást, de nem volt elég az ő ingatlanjuk értéke a banknak, Te pedig voltál olyan rendes és a sajátodat is bedobtad zálogtárgyként, akkor az ő hitelük terheli a Te házadat is. Hopsz, lehet, hogy most kitör a családi viszály, de egy jó banki tanácsadó azért gondolom, felhívta a figyelmedet anno.

meditacio_hitel_2b.jpg

Szóval ezeket az alapkérdéseket kell tisztába tenni, mielőtt belevetnéd magad a THM-ek világába. Jó adós vagyok, leszek-e? Van-e elég pénzem visszafizetni? Van-e megfelelő zálogtárgyam?

A bejegyzés trackback címe:

https://oszintebankos.blog.hu/api/trackback/id/tr9612671467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása